SOLA Peptalk: De Mindset van Serious Play

Betere en effectievere samenwerking, hogere medewerkerstevredenheid, beter werkgeverschap, creatievere oplossingen en beter omgaan met verandering. Slechts een paar van de redenen waarom organisaties tegenwoordig steeds meer investeren in ‘playfulness’.

Als nieuwe spreker bij SOLA Sprekers was ik vorige week uitgenodigd om een online praatje te houden over de mindset van spelen. Onderwerpen waren ondermeer:

         De waarde van playfulness, toegepaste improvisatie, plezier en spontaniteit als een key succesfactor voor 21e eeuws samenwerken en zaken doen

·         Het verschil tussen Hoofd (analytisch), Handen (uitproberen en foutentolerantie) en Hart (kunnen communiceren op gevoelsniveau)

·         De improvisationele mindset en vaardigheden en het PLAY! model: Presence, Leaping, Adaptivity, Yes-and en Impact

In de plezierige, prettig intense en (uiteraard) speelse sessie werden de deelnemers uitgedaagd om zelf hun speelse kant te laten zien. Ook hebben we aandacht besteed aan de vertalingen naar de eigen professionele uitdagingen.

Leuke groep, fijne samenwerking met Renate en Ingrid van SOLA sprekers!

En als leuke verrassing heeft Petra van http://www.peetmade.com een hele mooie plaat gemaakt als samenvatting, zie onder.

 

Peptalk SOLA harvest.png
slide.jpg